Prezes Związku Lubuskich Organizacji Pozarządowych w Zielonej Górze ogłasza otwarty nabór na stanowisko psychologa w Klubie Integracji Społecznej ZLOP w Zielonej Górze

Stanowisko pracy:

Psycholog w projekcie pt. „Lepsze jutro”  współfinansowanego  przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Działanie 7.4 Aktywne włączenie w ramach podmiotów integracji społecznej, Poddziałanie  7.4.2 Aktywne włączenie w ramach podmiotów integracji społecznej  realizowane przez ZIT Zielona Góra.

Wymiar czasu pracy: 3 godz. tygodniowo – umowa zlecenie, elastyczny czas pracy.

Zatrudnienie planowane od dnia: 04 grudnia 2017r. do 31sierpnia 2018r. z możliwością przedłużenia umowy .

Zakres pracy: prowadzenie grupowych zajęć oraz indywidualnego doradztwa dla uczestników projektu.

Miejsce wykonywania pracy: Klub Integracji Społecznej ZLOP w Zielonej Górze i Punkty Aktywizacji Społeczno – Zawodowej ZLOP w Zielonej Górze (Nowe Miasto) oraz na terenie powiatu zielonogórskiego (gm: Czerwieńsk, Sulechów i Zabór).

1. obywatelstwo polskie,
  2. wykształcenie wyższe,
  3. brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe,
  4. nieposzlakowana opinia
  5. co najmniej pięcioletnie doświadczenia w działalności w sektorze pozarządowym,
  6. wiedza z zakresu funkcjonowania organizacji pozarządowych i samorządu lokalnego,
  7. znajomość ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie,
  8. umiejętności organizacyjne,
  9. doświadczenie w zakresie doradztwa personalnego,
  10. komunikatywność i otwartość,
  11. duża samodzielność, kreatywność i wysokie umiejętności interpersonalne,
  12. dobra obsługa komputera (m.in. poczta elektroniczna, edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny),
  13. umiejętność pracy w zespole.

Wymagania dodatkowe:

• mile widziane kursy uzupełniające z zakresu psychologii
  • umiejętność współpracy;
  • umiejętność prowadzenia rozmowy doradczej;
  • umiejętność prowadzenia zajęć grupowych, wykorzystywania metod aktywizujących,

Zakres obowiązków psychologa:

Główne zadania wykonywane na stanowisku pracy:

• Realizowanie wsparcia psychologicznego i emocjonalnego uczestników projektu zgodnie z określoną diagnozą.
  • Stały monitoring potrzeb uczestników projektu oraz identyfikacja problemów
    uczestników
  • Prowadzenie monitoringu i ewaluacji udzielanego wsparcia
  • Udzielanie konsultacji indywidualnych.
  • Przygotowanie materiałów i planów zajęć.
  • Wykonywanie innych zadań wynikających z realizacji projektu.
  • Współpraca z opiekunami punktów aktywizacji społeczno-zawodowej i innymi członkami zespołu projektowego.

• list motywacyjny
  • życiorys
  • kwestionariusz osobowy (według wzoru dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie)
  • podpisane oświadczenie kandydata o posiadanym obywatelstwie wraz z wynikającą z art. 233 k.k. klauzulą
  • podpisane oświadczenie kandydata o posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych wraz z wynikającą z art. 233 k.k. klauzulą oświadczenie o niekaralności
  • podpisane oświadczenie kandydata o korzystaniu z pełni praw publicznych wraz z wynikającą z art. 233 k.k. klauzulą
  • podpisane oświadczenie kandydata, że nie był skazany prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego oraz umyślne przestępstwo skarbowe wraz z wynikającą z art. 233 k.k. klauzulą
  • kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie i doświadczenie zawodowe

Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać osobiście w Biurze Projektu „ Lepsze jutro” Związek Lubuskich Organizacji Pozarządowych, 65-775 Zielona Góra lub pocztą na adres Biura Projektu ZLOP z dopiskiem: “Dotyczy naboru na  stanowisko psycholog”, lub na adres: e-mail  zlop.lepszejutro@gmail.com   w terminie do 28 listopada 2017 roku do godz. 12.00 /decyduje data wpływu /.Oferty, które wpłyną do Biura Projektu ZLOP po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane. Informacja o wyniku naboru będzie umieszczona na stronie internetowej Związku Lubuskich Organizacji Pozarządowych.

Inne informacje:

List motywacyjny, szczegółowe CV(z uwzględnieniem dokonanego przebiegu kariery zawodowej), powinny być opatrzone klauzulą: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r., poz.1182 ze zm.).